Vermijd de spaarstand

Vermijd de spaarstand

Vermijd de spaarstand zorg voor jezelf!

Veel mensen denken juist dat je weinig moet eten om af te vallen dit is juist NIET het geval! Als je te weinig voeding tot je neemt en daarbij ook nog eens veel sport of beweegt dan is het makkelijk om simpelweg in een energie/kcal te kort te komen. Als jouw lichaam structureel achter elkaar te weinig kcal/energie/eten binnen krijgt schakelt het over in een soort spaarstand.

De gevolgen hiervan kunnen zijn;

* Je lichaam kan spiermassa verliezen doordat je te weinig eiwitten binnen krijgt of je lichaam dit af gaat breken omdat er te weinig voeding binnenkomt. (Spiermassa verliezen betekent dus ook nog minder kcal verbranden in rust omdat hoe meer spiermassa jij hebt hoe hoger je natuurlijke verbranding is)

* Je lichaam krijgt te weinig vitamines en mineralen binnen invloed op gehele gezondheid 

* Te weinig voeding betekent ook automatisch kans op lagere energie, duizeligheid, hoofdpijn, haaruitval, slapeloosheid etc.

*Je metabolisme veranderd waardoor je schildklier langzamer gaat werken en je lichaam hierdoor minder verbrand.

* Afval stoffen verlaten je lichaam veel minder goed.

En nog veel meer gevolgen.

 

Zorg er dus altijd voor dat je voldoende eten binnen krijgt als jij wilt afvallen bereken dan je BMR (stofwisseling) om te kunnen zien hoeveel eten jouw lichaam überhaupt al nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Google op internet naar kcal behoefte uitrekenen en dan vind je meerdere tools om dit makkelijk te kunnen berekenen aan de hand van jouw gewicht, lengte, dagelijkse activiteit etc.

 

Wil jij hulp bij het berekenen van jouw kcal behoefte en het samenstellen van een goed voedingspatroon? In 60 dagen afvallen helpt jou hierbij op een gezonde en verantwoorde manier.

Bekijk ook onze trainingsschema's speciaal voor thuis.

 

Direct starten met trainen!

Na aankoop ontvang je het trainingsschema direct in jouw mailbox.

Ook leuk als kado!

Wil jij iemand verrassen? Wat is een beter kado dan je gezonder en fitter te voelen!

Bereikbaar voor advies

Stuur ons een privebericht op facebook en wij nemen zsm contact met je op!

Veilig betalen

Wij geven om uw veiligheid. Gegevens worden nooit met derden gedeeld.